BBB-leider Caroline van der Plas: 'Ik schaam mij niet om leugentje om bestwil in vorige baan'

10 maart 2023 · Leestijd 2 min

Als communcatiemedewerker van varkenshoudersvakbond NVV loog Caroline van der Plas over een boerenactie, geeft ze toe in Dit is de Dag in alle Staten vanuit Ede (Gelderland). "Als je een actiegroep bent, zoek je wel eens de randen op."

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

In haar boek Gewoon gezond verstand schrijft Van der Plas over de voorbereiding op een actie in 2014 om met een heleboel trekkers naar het provinciehuis in Den Bosch te komen. De provincie belde haar op en ze zei van niets te weten, terwijl ze dat wél wist. 'Het moest een wilde actie worden', staat in het boek.

Leugentje om bestwil

"Ik wist natuurlijk niet exact hoeveel trekkers er kwamen. Ik wist wel dat wij de toegang tot het provinciehuis zouden blokkeren", geeft ze toe in Dit is de Dag. "Je gaat niet alles blootleggen wat je gaat doen, want dan kun je geen actievoeren", vindt ze. Ze mag van zichzelf niet jokken, maar dit is was 'een leugentje om bestwil': "Die actie was heel belangrijk. Ik schaam me er niet voor."

Inmiddels zal Caroline van der Plas niet meer liegen, vertelt ze. "Daar kun je van op aan. Ik ben nu een politieke partij, geen actiegroep. Dan heb je een hele andere verhouding."