Christelijke LGBTI-organisatie vóór verbod homogenezingstherapie: 'Belangrijk signaal'

1 februari 2023 · Leestijd 2 min

Kees Goedegebuur, bestuurslid van christelijke LGBTI-koepelorganisatie LKP hoopt dat er een verbod op homogenezingstherapie komt, ondanks dat de Raad van State tegen het huidige wetsvoorstel van VVD en D66 is: "Het is een belangrijk signaal."

Volgens Goedegebuur is de individuele vrijheid in het geding, zegt hij in Dit is de Dag (Radio 1). Mensen kunnen zelf kiezen voor conversietherapie, maar er zit vaak wel groepsdruk bij, meent hij: "Dit zijn wel situaties waarin je mensen tegen zichzelf moet beschermen, maar je moet ook groepen tegen zichzelf beschermen als de meningen in die groep zo veel druk leggen op een persoon dat hij zich niet ten volle kan ontplooien", vindt hij.

Meer handvatten

Als homoconversietherapie expliciet verboden wordt, geeft dat de wetgever veel meer handvatten om het daadwerkelijk tegen te gaan, denkt Goedegebuur. Bovendien is het volgens hem een belangrijk signaal dat we dit als maatschappij niet meer willen.

Dat de Raad van State nu kritisch is, gaat dan ook niet leiden tot afstel, denkt hij: "Er komt uiteindelijk vast een betere wet uit", zegt hij.

Cultuuromslag

Overigens verwacht Goedegebuur meer van een cultuuromslag dan van een wet: "Er moet een mentaliteitsverandering plaatsvinden. Een verandering van binnenuit, daar zijn wij als LKP heel actief in."

Wat vind jij?

Ik ben na dit artikel
omdat ik