Eneco: 'Risico’s nog te groot om vaste contracten van een jaar aan te bieden'

13 maart 2023 · Leestijd 2 min

Terwijl steeds meer energiebedrijven alweer jaarcontracten aanbieden, durft Eneco dit nog niet aan. Wel is het mogelijk om een contract van een half jaar af te sluiten. ‘’De risico’s zijn nog te groot’’, zegt woordvoerder Edwin de Haar.

Eneco heeft er bewust voor gekozen om geen jaarcontracten aan te bieden. ‘’We weten niet wat de prijzen op de energiemarkt gaan doen", vertelt woordvoerder Edwin de Haar hierover in Geld of je Leven (NPO Radio 1). "Natuurlijk willen wij de consument voor langere tijd zekerheid bieden, maar we willen eerst afwachten hoe de markt gaat reageren en wat er met de regulering van de AMC (Autoriteit Consument en Markt) gaat gebeuren."

Sinds een paar weken biedt de energieleverancier wel halfjaarcontracten aan. "Consumenten zoeken zekerheid", zegt De Haar. "Daar spelen wij op in met contracten die onder het prijsplafond liggen."

Dit is de dagkwestieopinievisietoekomst...

Als we naar hetzelfde kijken, zien we vaak iets anders. Dit is de dag is een perspectieven-carrousel waar verschillende opinies rond de actualiteit worden verzameld en gecureerd. Je krijgt altijd een perspectief te zien dat zich buiten je eigen bubbel bevindt.

Laat je inspireren