Energiebedrijf Mega: 'Klanten willen graag weer vast contract'

13 maart 2023 · Leestijd 2 min

Energiebedrijf Mega biedt als een van de weinige leveranciers weer vaste energiecontracten aan. Zowel bestaande als nieuwe klanten kunnen een vast contract met een looptijd van een jaar afsluiten. "Wij hebben er bewust voor gekozen om onze klanten zekerheid te bieden", zegt salesmanager Jasminka Salic.

De reden daarvoor was dat bestaande en potentiële klanten deze mogelijkheid graag vaste contracten willen, vertelt salesmanager Jasminka Salic in Geld of je Leven (NPO Radio 1). "Onze klantenservice kreeg die vraag vaak. Wij wilden inspelen op die behoefte." 

Veel klanten zoeken naar zekerheid, zegt Salic. "Klanten gaven aan dat ze de verwarming hadden uitgezet uit angst voor de hoge prijzen. Het is schrijnend om te horen dat mensen hun verwarming niet kunnen aandoen. Wij hebben er dus bewust voor gekozen om onze klanten houvast te bieden."

Korter is niet gunstig

Contracten van zes maanden zijn volgens Salic niet verstandig. ‘’Hiermee is alleen de zomer gedekt", stelt ze. "Op het moment dat we het voor een jaar vastzetten, dan kopen we energie voor een jaar in. Dit kan tegen een goedkoop tarief. Dan weten zowel wijzelf als de klant dat we niet alleen in de zomer voordeel hebben, maar ook in de winter.’"

Risico

Salic is zich ervan bewust dat Mega hiermee een risico neemt. Daarom heeft het energiebedrijf een beperkt aantal contracten ingekocht. "Het is niet zo dat wij in een keer honderdduizenden contracten kunnen aanbieden. Wij hebben een aantal ingekocht en op het moment dat deze verkopen, kopen wij opnieuw in."

Wat vind jij?

Ik ben na dit artikel
omdat ik