Extra fragment: de grote droom van ecoloog Stefan Pasma

15 maart 2023 · Leestijd 1 min

In Dit is de Kwestie zagen we ecoloog Stefan Pasma, die graag wil dat wilde dieren meer ruimte krijgen in Nederland. In dit fragment vertelt hij meer over zijn droom.

In de ideale toekomst van Pasma krijgen verschillende wilde dieren de ruimte in Nederland. Niet alleen de wolf, maar ook bijvoorbeeld de bruine beer en eland. "Dan moeten ze wel vanzelf komen", benadrukt hij.

En dat kan alleen als er goeie natuurverbindingen zijn, legt Pasma in dit extra fragment uit. "Want om hier te komen moeten ze snelwegen, spoorlijn en landbouwgebieden over. Zulke ecologische verbindingen zijn de enige manier om gebieden zoals de Veluwe bereikbaar te maken."

Volgens hem heb je minder dan 1 procent van de landbouwgrond hier in Nederland ervoor nodig. "Een kilometer breed aan wilde natuur is eigenlijk voldoende. Dwars door het land heen."

Wat vind jij van dit standpunt?

Kies één van de opties en bekijk hoe de meningen over dit artikel verdeeld zijn.

Misschien vind je dit artikel een goed verhaal of misschien vind je de mening toch wat kort door de bocht. Je kan dan op de knop drukken die wat jou betreft de mening in het artikel het best omschrijft. Nadat je je mening gegeven hebt door op één van de knoppen te klikken, zie je meteen hoe andere bezoekers het artikel beoordelen - en dat kan nog best verrassend zijn!