Extra fragment: Hoe Thomas Dekker zijn depressies te lijf gaat met truffels

22 maart 2023 · Leestijd 2 min

Psychedelische truffels helpen voormalig profwielrenner Thomas Dekker om met zijn depressies om te gaan.

"Het is misschien wel de diepste tocht die je naar jezelf kan doen", vertelt Dekker in dit extra fragment van Dit is de Kwestie (EO). "Voor mij is dit een soort pas op de plaats geweest waardoor ik me beter op mezelf kon oriënteren en hoe het nu verder moet."

Tijdens zijn 'truffelreizen' wordt hij begeleid door psychotherapeute Jeanine Souren. Ze maakt de vergelijking met een besneeuwde berg waar je van af skiet. "Normaal gesproken ski je altijd dezelfde paadjes af. Maar met een truffelsessie komt er nieuwe verse sneeuw op die paadjes, oftewel denkpatronen. Dat geeft de mogelijkheid om andere wegen te bewandelen."

Hoe ziet zo'n 'truffelreis' eruit? In de uitzending van Dit is de Kwestie neemt Thomas Dekker de kijker mee in één van zijn sessies. De aflevering is woensdag 22 maart te zien om 22:17 uur op NPO2. Na afloop is de uitzending terug te zien NPO Start.

Dit is de dagkwestieopinievisietoekomst...

Als we naar hetzelfde kijken, zien we vaak iets anders. Dit is de dag is een perspectieven-carrousel waar verschillende opinies rond de actualiteit worden verzameld en gecureerd. Je krijgt altijd een perspectief te zien dat zich buiten je eigen bubbel bevindt.

Laat je inspireren