Fokker savannah-katten moet straks stoppen met fokken

9 juli 2022 · Leestijd 2 min

Evelyne Beek, fokker van savannah-katten en zelf eigenaar van een serval, moet stoppen nu het ministerie een 'positieflijst' uitbracht.

Het Ministerie van Landbouw publiceerde een lijst met 30 diersoorten die je als huisdier mag houden. Evelyne Beek fokt savannah-katten, een mix tussen een kat een serval (zie foto). Die serval staat niet meer op de lijst, waardoor ze in de toekomst geen nieuwe serval meer kan krijgen. Ze baalt.

Het verbieden van bepaalde huisdieren lost volgens Beek niets op: "Mensen moeten zelf weten waar ze aan beginnen." Zelf heeft ze nooit last gehad van de serval. "Hij heeft me nooit gebeten", vertelt ze. Of het nu gaat om een serval of een hond: "Elk dier is een risico", vindt ze.

Wel is ze groot voorstander van zogenaamde 'houderijvoorschriften' die ook in Duitsland gelden, waarin staat beschreven hoe je voor bepaalde dieren moet zorgen. "Daar gaat het veel beter dan in Nederland."

Beek vindt branchevereniging Dibevo aan haar zijde.

Huisdierondernemers: positieve huisdierenlijst is 'heel slecht'

Lees ook over:

Huisdierondernemers: positieve huisdierenlijst is 'heel slecht'

De Dierenbescherming is juist wel blij met de lijst:

Dierenbescherming blij met huisdierenlijst: 'Eindelijk duidelijkheid'

Lees ook over:

Dierenbescherming blij met huisdierenlijst: 'Eindelijk duidelijkheid'
Dit is de dagkwestieopinievisietoekomst...

Als we naar hetzelfde kijken, zien we vaak iets anders. Dit is de dag is een perspectieven-carrousel waar verschillende opinies rond de actualiteit worden verzameld en gecureerd. Je krijgt altijd een perspectief te zien dat zich buiten je eigen bubbel bevindt.

Laat je inspireren

Misschien ook wat voor jou

Moet iedereen op vakantie kunnen met het vliegtuig?

Moet iedereen op vakantie kunnen met het vliegtuig?

Vliegvakanties zijn deze zomer enorm in trek, zien reisorganisaties. Na twee jaar corona willen veel mensen graag weer op vakantie met het vliegtuig. Dit ondanks de extreme drukte en lange rijen op Schiphol en de gevolgen voor het klimaat.

Lees meer