Luxe op je oude dag: 'Mijn moeder verblijft in een particuliere zorgvilla'

17 mei 2023 · Leestijd 2 min

Voor mensen die hun ouders liever niet in huis nemen, bestaan er particuliere verzorgingshuizen. Dé oplossing voor Marjan en haar moeder. “Mijn moeder was ook niet de gemakkelijkste.”

Je betaalt zo’n 4.000 euro huur per maand, maar dan heb je ook wat: een privékok, klassieke concerten, zwemclubjes en een dagelijks borreluurtje. Een particulier verzorgingshuis biedt uitkomst voor vermogende Nederlanders die hun ouders niet in huis willen nemen, maar er wel voor willen zorgen dat hun ouders genoeg persoonlijke aandacht krijgen.

Voor Marjan en haar broer en zus bleek het de oplossing toen hun moeder zorg nodig had. “Dichterbij haar in de buurt wonen, was geen optie. We hebben allemaal onze eigen banen en onze partners ook. Dus we wilden blijven wonen waar we wonen.”

‘Echt een cadeautje’

Maar ze wil natuurlijk wel dat er goed voor haar moeder gezorgd wordt. Ze bezoekt haar nu elke 14 dagen en is erg te spreken over deze betaalde zorg.

“Mijn moeder was ook niet de gemakkelijkste. Ze was heel bepalend en het is beter dat zij in deze omgeving woont waar ze zichzelf kan zijn en waar ze goed verzorgd wordt. Wij kunnen nu op onze eigen ontspannen manier ook van haar genieten. En dat vind ik echt een cadeautje.”

Zijn we verplicht onze ouders in huis te nemen? Die vraag staat woensdag 17 mei centraal in Dit is de Kwestie (EO), om 22:17 op NPO 2. Na afloop is de uitzending terug te zien op NPO Start.

Wat vind jij van dit standpunt?

Kies één van de opties en bekijk hoe de meningen over dit artikel verdeeld zijn.

Misschien vind je dit artikel een goed verhaal of misschien vind je de mening toch wat kort door de bocht. Je kan dan op de knop drukken die wat jou betreft de mening in het artikel het best omschrijft. Nadat je je mening gegeven hebt door op één van de knoppen te klikken, zie je meteen hoe andere bezoekers het artikel beoordelen - en dat kan nog best verrassend zijn!