Laura Bromet (GroenLinks): Politie moet harder optreden tegen protesterende boeren

29 juni 2022 · Leestijd 1 min

GroenLinks-Kamerlid Laura Bromet vindt dat de politie harder moet optreden tegen protesterende boeren. “Ik vind het statement van Rutte dat de veiligheid niet in het gedrang mag komen heel belangrijk”, zegt ze in Dit is de Dag.

Het grootste probleem is dat bijvoorbeeld hulpdiensten niet naar hun bestemming kunnen komen, vindt Bromet. “Die hebben gewoon vrij baan nodig”, zegt ze. Op verscheidene plekken worden snelwegen geblokkeerd door trekkers.

Bromet denkt echter niet dat de politie met groter geschut moet reageren op trekkers op de snelweg. “Dat zorgt voor escalatie”, denkt ze. Dat ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers sprak van een ‘burgeroorlog’, vindt zee dan ook niet verstandig. “Dat is zwaar overdreven. In een democratie moet je er pratend zien uit te komen”, aldus de GroenLinkser.

Niet iedereen is het eens met Bromet. Max Hazekamp, juridisch adviseur van Farmers Defense Force, bijvoorbeeld:

Juridisch adviseur Farmers Defense Force: trekker op de snelweg is geoorloofd

Lees ook over:

Juridisch adviseur Farmers Defense Force: trekker op de snelweg is geoorloofd
Dit is de dagkwestieopinievisietoekomst...

Als we naar hetzelfde kijken, zien we vaak iets anders. Dit is de dag is een perspectieven-carrousel waar verschillende opinies rond de actualiteit worden verzameld en gecureerd. Je krijgt altijd een perspectief te zien dat zich buiten je eigen bubbel bevindt.

Laat je inspireren

Misschien ook wat voor jou

Moet iedereen op vakantie kunnen met het vliegtuig?

Moet iedereen op vakantie kunnen met het vliegtuig?

Vliegvakanties zijn deze zomer enorm in trek, zien reisorganisaties. Na twee jaar corona willen veel mensen graag weer op vakantie met het vliegtuig. Dit ondanks de extreme drukte en lange rijen op Schiphol en de gevolgen voor het klimaat.

Lees meer