Laurens Dassen (Volt): STAP moet niet terecht komen bij hogeropgeleiden die een cursus doen omdat ze het leuk vinden

1 maart 2023 · Leestijd 2 min

Er is in totaal 200 miljoen euro STAP-subsidie beschikbaar in 2023. Dit bedrag moet bij de juiste mensen en juiste sectoren terecht komen, vindt Laurens Dassen, de fractievoorzitter van de partij Volt.

"We staan voor hele grote uitdagingen in de samenleving zoals de klimaattransitie en energietransitie. In de kamer debatteren we continu over de arbeidstekorten die deze transities tegenhouden. Het STAP-budget is er om mensen op te leiden of om te scholen naar een sector waarin ze daadwerkelijk kunnen werken en die maatschappelijk relevant is, zoals zorg, onderwijs en techniek.” 

Hogeropgeleiden

De manifestatie- en online marketingcursussen staan bovenaan de lijstjes met budgetaanvragen. Dat laat volgens Dassen zien dat het vaker over hoger opgeleide mensen gaat die dit soort cursussen erbij doen, omdat ze het leuk vinden. “Volgens mij is het geld daarvoor niet bedoeld.”

Dit is de dagkwestieopinievisietoekomst...

Als we naar hetzelfde kijken, zien we vaak iets anders. Dit is de dag is een perspectieven-carrousel waar verschillende opinies rond de actualiteit worden verzameld en gecureerd. Je krijgt altijd een perspectief te zien dat zich buiten je eigen bubbel bevindt.

Laat je inspireren