Lilian Marijnissen (SP) hoort in het land niemand over stikstof: 'Het is totaal geen thema'

8 maart 2023 · Leestijd 2 min

SP-leider Lilian Marijnissen gaat momenteel het land door voor de verkiezingen en daar begint niemand over stikstof. Dat zei ze in Dit is de Dag in alle Staten vanuit Groningen. "Ik heb het nul keer gehoord. Het is totaal geen thema", aldus de SP'er.

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

In de stikstofdiscussie lijken partijen als BBB aan de ene kant en D66 aan de andere kant het hoogste woord te voeren. Marijnissen houdt zich afzijdig: "Ik denk dat het debat op scherp wordt gezet door partijen die daar electoraal verdienmodel in hebben", aldus de SP’er. "De discussie wordt compleet platgeslagen."

Marijnissen komt bij kiezers die ze spreekt het onderwerp ook nooit tegen. Het is een provinciaal onderwerp, maar er zijn veel belangrijkere onderwerpen vindt zij: "Ik vind het irritant dat alle debatten hier over gaan. Er zijn onderwerpen die zwaar onderbelicht zijn: provinciale energiebedrijven, arbeidsmigratie, enzovoort…"

Boeren

Marijnissen wil geen kant kiezen in de discussie: "Ik kijk vooral naar mensen die in de mangel raken, zoals boeren. Wat is hun perspectief? Er moet toekomst zijn voor boeren. Dat achterlijke kaartje (van minister Van der Wal, red.) is een voorbeeld van een onbetrouwbare overheid", aldus Marijnissen.