Long Covid-patiënt Charlotte (25) kreeg zelfs van arts geen begrip: 'Niemand heeft zo lang nog klachten'

2 september 2022 · Leestijd 2 min

Charlotte (25) heeft Long Covid. Na een corona-infectie werd ze niet beter. Maar niet iedereen gelooft haar. Zelfs artsen niet: "De huisarts zei: ’Toen je een terugval had, had je dat 25 maart? Toen waren er ook veel buikvirussen, had je niet een buikvirus?' Mijn mond viel echt open..."

Toen Charlotte positief testte op corona leek er eerst weinig aan de hand. "Ik dacht, mooi dan heb ik het maar gehad". Toch werden de klachten na vijf dagen erger, ook de weken daarop veranderde er niks. "Ik belde m’n ouders van; ik ben bang dat ik hier nog weken last van ga hebben. Met de kennis van nu denk ik, was dat het ergste maar..."

"Ik had de eerste maanden continu spierpijn en slikte veel pijnstilling. Daarna kwam de vermoeidheid en kreeg ik last van oorsuizen, die gingen niet weg. Ook raakte ik snel overprikkeld. Iedereen zei ook tegen mij, 'je had een hele doffe blik in je ogen’." Charlotte beschrijft het gevoel alsof je in een nachtmerrie zit waar je niet uit komt. "Ik wilde mijzelf de hele dag in mijn gezicht slaan van, word nou eens wakker!"

Charlotte is dus flink ziek, maar niet iedereen gelooft dat het Long Covid is. De huisarts dacht dus aan een buikvirus. "Ik heb geen buikvirus maar Long Covid", zei ze tegen de huisarts, waarop de arts antwoordde; "niemand heeft zo lang nog klachten...". Het maakte Charlotte boos: "Toen dacht ik, dat is precies Long Covid, onder welke steen heb jij geleefd dat je me niet goed kunt helpen?"

Wat vind jij van dit standpunt?

Kies één van de opties en bekijk hoe de meningen over dit artikel verdeeld zijn.

Misschien vind je dit artikel een goed verhaal of misschien vind je de mening toch wat kort door de bocht. Je kan dan op de knop drukken die wat jou betreft de mening in het artikel het best omschrijft. Nadat je je mening gegeven hebt door op één van de knoppen te klikken, zie je meteen hoe andere bezoekers het artikel beoordelen - en dat kan nog best verrassend zijn!