Maakt Trump een kans om opnieuw aan het roer te komen?

17 november 2022 · Leestijd 2 min

Lange tijd waren veel Republikeinen fan van Donald Trump, maar daar is verandering in gekomen. Toch doet Trump opnieuw een gooi naar het presidentschap.

Voorzichtig keren belangrijke figuren van het Republikeinse establishment zich tegen hun voormalige leider. Zijn de dagen van Donald Trump als politicus geteld? Hij denkt zelf in ieder geval van niet. Dinsdag kondigde hij aan dat hij opnieuw een gooi wil doen naar het presidentschap van Amerika in 2024.

Trump was van 2017 tot 2021 president van Amerika, waarna zijn partij het verloor van de Democraten. Volgens Trump zijn deze verkiezingen niet rechtmatig verlopen en kwam president Joe Biden illegaal aan de macht. Daarna volgde een cruciale gebeurtenis: op 6 januari 2021 drongen woedende, fervente Trump-aanhangers het parlementsgebouw binnen om het Congres er op gewelddadige wijze van te weerhouden om de overwinning van Joe Biden te bevestigen. Er kwamen vijf mensen om het leven en raakten honderden mensen gewond.

Er loopt nog steeds een onderzoek en rechtszaak naar deze gebeurtenis, waarbij de rol van Trump wordt onderzocht.

Maakt Trump opnieuw kans om president te worden?

Perspectieven

Hij maakt geen schijn van kans, denkt Amerikakenner Frans Verhagen. "Een groot deel van de mensen die eerder op hem gestemd hebben, gaan dat geen tweede keer doen."

Amerikakenner Frans Verhagen: 'Trump maakt geen schijn van kans'

Lees ook over:

Amerikakenner Frans Verhagen: 'Trump maakt geen schijn van kans'

Trump heeft zeker een hele grote kans om te winnen, denkt Amerikakenner Raymond Mens. "Het trumpisme overleeft sowieso."

Amerikakenner Raymond Mens: 'Op papier staat Trump er nu beter voor'

Lees ook over:

Amerikakenner Raymond Mens: 'Op papier staat Trump er nu beter voor'