Meeste Nederlanders vinden seks een mensenrecht, maar hoeft overheid niet te betalen

24 mei 2023 · Leestijd 2 min

Een kleine meerderheid van de Nederlanders vindt seks een mensenrecht (52,1 procent). Maar het is niet iets wat de overheid moet betalen, blijkt uit onderzoek van Dit is de Kwestie (EO).

Samen met databureau DataIM vroeg Dit is de Kwestie (EO) aan 1.500 Nederlanders wat zij van sekszorg vinden.

Goed dat er sekswerkers zijn

Een meerderheid van de Nederlanders (66,8 procent) is van mening dat het goed is dat er sekswerkers zijn voor mensen met een beperking. Slechts 6,8 procent is het daar niet mee eens.

Ook vindt bijna de helft van de Nederlanders dat ouderen in een verzorgingshuis de mogelijkheid moeten hebben om een sekswerker te hebben: 48,8 procent. Slechts 11,7 procent is het daar niet mee eens.

Maar hoeft overheid niet te betalen

Toch zijn meer Nederlanders van mening dat de overheid sekszorg voor mensen niet hoeft te betalen dan wel.

35,8 procent zegt dat de overheid dit niet hoeft te betalen, 21,7 procent zegt van wel.

Is seks een mensenrecht? En zo ja, wie gaat dat betalen? Die vragen staan woensdag 24 mei centraal in Dit is de Kwestie (EO), om 22:17 op NPO 2. Na afloop is de uitzending terug te zien op NPO Start.

Wat vind jij van dit standpunt?

Kies één van de opties en bekijk hoe de meningen over dit artikel verdeeld zijn.

Misschien vind je dit artikel een goed verhaal of misschien vind je de mening toch wat kort door de bocht. Je kan dan op de knop drukken die wat jou betreft de mening in het artikel het best omschrijft. Nadat je je mening gegeven hebt door op één van de knoppen te klikken, zie je meteen hoe andere bezoekers het artikel beoordelen - en dat kan nog best verrassend zijn!