Moet de maximumsnelheid weer omhoog naar 130 kilometer per uur?

13 juni 2022 · Leestijd 1 min

Een kleine meerderheid van de VVD-leden wil de maximumsnelheid van 130 kilometer per uur weer in ere te herstellen.

Daar werd zaterdag een motie voor ingediend tijdens het partijcongres. Volgens de indieners levert de beperking materieel niets meer op, nu de rechter eerder dit jaar een streep zette door de maatregel.

De snelheidsbeperking werd in maart 2020 ingevoerd, in de hoop om meer stikstofruimte te creëren voor bijvoorbeeld de bouw van woningen. Eind april 2022 oordeelde de rechtbank in Haarlem dat deze maatregel daar geen oplossing voor is. Desondanks houdt minister Christianne van der Wal (Natuur en Stikstof) de maatregel aan omdat het volgens haar hard nodig is voor de natuur.

Dit is de dagkwestieopinievisietoekomst...

Als we naar hetzelfde kijken, zien we vaak iets anders. Dit is de dag is een perspectieven-carrousel waar verschillende opinies rond de actualiteit worden verzameld en gecureerd. Je krijgt altijd een perspectief te zien dat zich buiten je eigen bubbel bevindt.

Laat je inspireren

Misschien ook wat voor jou

Moet iedereen op vakantie kunnen met het vliegtuig?

Moet iedereen op vakantie kunnen met het vliegtuig?

Vliegvakanties zijn deze zomer enorm in trek, zien reisorganisaties. Na twee jaar corona willen veel mensen graag weer op vakantie met het vliegtuig. Dit ondanks de extreme drukte en lange rijen op Schiphol en de gevolgen voor het klimaat.

Lees meer