Paardencoach: 'Door uitstel van het STAP-budget moeten veel zaken opnieuw geregeld worden'

1 maart 2023 · Leestijd 2 min

Voor kleine ondernemingen, zoals de Academie Paard- en Lifecoaching van Tirza Brouwer, is het STAP-budget behalve een kans ook een extra zorg.

Na het goedkeuren van een STAP-aanvraag moet binnen vier weken een opleiding gevolgd worden. Dat betekent dat een opleider soms voorbereidingen moet treffen voordat de aanvragen geaccordeerd zijn. "Zaken zoals accommodatie, docenten en catering moeten opnieuw geregeld worden, en dat is al de tweede keer na januari.” zegt Brouwer. “Ik heb geen hele afdeling, alle dingen achter de schermen moet ik zelf doen.” 

Maatschappelijk nut

Naast de praktische uitdagingen voor deze ondernemingen wordt er door sommigen getwijfeld aan het maatschappelijk nut van de paardencoaching.
“Dat is natuurlijk kort door de bocht,” vertelt Brouwer. “Wij hebben gewoon een post-HBO-coachopleiding van bijna een heel schooljaar. Het is niet even een cursusje voor een paar dagen. Psychologen, hulpverleners en therapeuten willen een uitbreiding van hun dienstenpakket.”

Brouwer vult aan dat deze mensen juist erg nodig zijn in de maatschappij waar de geestelijke gezondheid na Corona en de energiecrisis een flinke knauw heeft gekregen.

Dit is de dagkwestieopinievisietoekomst...

Als we naar hetzelfde kijken, zien we vaak iets anders. Dit is de dag is een perspectieven-carrousel waar verschillende opinies rond de actualiteit worden verzameld en gecureerd. Je krijgt altijd een perspectief te zien dat zich buiten je eigen bubbel bevindt.

Laat je inspireren