Samefko Ludidi: Intermittent fasting is heel goed voor je gezondheid

22 februari 2023 · Leestijd 2 min

De traditionele vastentijd in het christendom heeft niet zoveel te maken met je gezondheid, maar het kan wél heel goed voor je zijn. “Het is bewezen dat vasten je gezondheid een boost kan geven”, zegt Samekfo Ludidi, specialist op het gebied van intermittent fasting.

Bij intermittent fasting mag je alles eten, maar dan in acht uur van de dag. De overige zestien uur eet je niks. Ludidi schreef hier het boek ‘De dr. Ludidi Vastenmethode. Intermittent fasting: verantwoord vasten voor iedereen’ over. Volgens hem word je er gezonder van en kun je er ook door afvallen.

De vastentijd in het christendom is bedoeld om je op God of andere mensen te richten. Op het moderne vasten, zoals waar Ludidi voor pleit, is vanuit religieuze kring kritiek: het zou veel te veel gericht zijn op de mens zelf. Ludidi vraagt zich af of het verkeerd is dat mensen met zichzelf bezig zijn. “Is het verkeerd dat mensen zichzelf belangrijk genoeg vinden?” Hij denkt dat het een mooi startpunt kan zijn om ook voor andere mensen te zorgen.

Hoe gezond is vasten? Die vraag staat 22 februari centraal in Dit is de Kwestie. De uitzending is terug te kijken via NPO Start