Vanaf maandag 3 april: Dit is de Middag op NPO 1

3 april 2023 · Leestijd 2 min

In het nieuwe programma Dit is de Middag horen we elke maandag en woensdag het persoonlijke verhaal van mensen bij het nieuws. Zend hier je tip in!

Hoe ziet de huishoudportemonnee eruit voor een vuilnisman die staakt voor meer loon? Welke gevolgen heeft het landelijk lerarentekort voor de kleine plattelandsscholen? En dwingt de energiecrisis Nederlanders te accepteren dat er windmolens in de ‘achtertuin’ komen te staan? Dat zijn de verhalen die aan bod komen in Dit is de Middag.

De presentatie is in handen van de EO-presentatoren Margje Fikse en Hans van der Steeg. Vanuit Hilversum gaat Fikse in gesprek over actuele onderwerpen met de gasten achter het nieuws. Van der Steeg trekt het land in en is te gast bij mensen thuis. Aan de keukentafel gaat het gesprek over de invloed van grote, actuele ontwikkelingen op het persoonlijke, dagelijks leven.

Het persoonlijke verhaal 

De persoonlijke verhalen van mensen vormen een rode draad in de uitzending. Belangrijk is de invloed van maatschappelijke ontwikkelingen op hun persoonlijke, dagelijkse leven. Daarom zie je in Dit is de Middag zo min mogelijk politici, opiniemakers, vertegenwoordigers van instanties en BN'ers, maar spreken we juist met de groenteboer, marktkoopman, een leraar of een horeca-ondernemer.

Inzenden?

Inzenden: Wat dreigt er bij jou in de buurt te verdwijnen?

Lees ook over:

Inzenden: Wat dreigt er bij jou in de buurt te verdwijnen?
Inzenden voor de rubriek 'Langs Neerlands Wegen'

Lees ook over:

Inzenden voor de rubriek 'Langs Neerlands Wegen'